© 2017 CRAZYWOMENGOHEALTHY by Aleksandra Gelo-Piesta

Warszawa/mazowieckie 

info@crazywomengohealthy.pl      kom. +48 605 616 387  

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Ikona społeczna

Malinowy budyń z kaszy jaglanej

January 8, 2019

 

Aaaaaaaa! Jakie to jest pyyyyyszne!!! 

Wpadłam na to przypadkiem, bo moje dzieci zbuntowały się przeciwko jaglance, która prawie była już gotowa na sobotnie śniadanie... Miałam już gotującą się na palniku kaszę, kiedy usłyszałam sprzeciw. 

No więc musiałam coś wykombinować , aby zadowalało coraz bardziej wybredne kubki smakowe moich dzieci i przede wszystkim nie zmarnować jedzenia. I tak powstało coś, co smakuje obłędnie, a jednocześnie jest super zdrowe i oczywiście przygotowanie tego nie zajmie Ci dużo czasu.  A jeśli Twoje dzieci nie przepadają za kaszą lub nie mają na nią ochoty, podobnie jak moje, to nawet nie zorientują się, co jedzą ;)

 

Składniki

 

0,5 szklanki kaszy jaglanej 

Ok. 250-350g mrożonych malin 

1 łyżka musu kokosowego (u mnie Foods by Ann) 

1,5 szklanki mleka kokosowego

1 łyżka cukru kokosowego 

1 łyżeczka chia

Płatki migdałowe do dekoracji 

 

Przygotowanie

Kaszę płuczemy kilka razy pod bieżącą wodą. Zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15-20 min. Dodajemy cukier oraz mus kokosowy. Pod koniec gotowania dodajemy zamrożone maliny i gotujemy jeszcze kilka minut. 

Kiedy kasza jest miękka, a mleko się wchłonęło blendujemy wszystko na gładką masę. 

Przekładamy do miseczek, dekorujemy chią oraz płatkami migdałowymi. Możesz także dodać dowolne owoce do dekoracji i smaku. 

 

Dla mnie taki budyń to idealna alternatywna dla śniadania i prawdziwe, przysłowiowe niebo w gębie! A dzieci błagały o dokładkę! 

 

Smacznego :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Ostatnie posty

April 20, 2019

January 24, 2019

January 10, 2019

November 30, 2018

Please reload

Dołącz do grona moich Subskrybentów!