© 2017 CRAZYWOMENGOHEALTHY by Aleksandra Gelo-Piesta

Warszawa/mazowieckie 

info@crazywomengohealthy.pl      kom. +48 605 616 387  

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Ikona społeczna

ZDROWE ODŻYWIANIE - GLUTEN BYE BYE!

November 16, 2017

Cześć kochane!

U mnie od tygodnia trwa detoks, a właściwie oduzależnianie organizmu od glutenu. Pisałam już we wcześniejszym poście, że codzienne spożywanie glutenu mi nie służy, ciało czuje się ociężałe a dodatkowo, kiedy kilka dni temu stanęłam na wagę... o zgrozo! prawie 6kg więcej! W dwa miesiące!

 

To wszystko wina mojego niepohamowanego apetytu, rozregulowanego odżywiania i spustoszenie jakie pozostawił po sobie Pan pasożyt... Nie wiem czy doświadczyłaś kiedyś tak dziwnych objawow jak: brak apetytu spowodowany permanentnymi nudnościami, na zmianę z napadowymi atakami głodu, w trakcie których organizm chciał przede wszystkim gluten i słodkie! Masakra... tym bardziej, że od kilku lat odżywiam się bardzo świadomie. A tak naprawdę to wina jest moja, bo zupełnie nie potrafiłam tego skontrolować...i nie ma co zwalać na robala! 

 

Trzeba wziąć się w garść!

 

Tak więc, przyszedł czas na odstawienie tego cholerstwa i ponowne przejęcie kontroli nad żywieniem, a co za tym idzie - nad swoim zdrowiem. 

 

Zaczęłam z grubej rury, bo wcześniejsze próby małymi kroczkami typu: jedna kromka dziennie, jedna porcja makaronu nie działały... bo zawsze po tym chciało mi się (chcialo to za mało powiedziane..) coś słodkiego. 

 

Od niedzieli zupełnie nie jem pieczywa, makaronów, ciast, słodyczy, czekolady itd. Nic co zawiera mąkę pszenną. 

 

Co jem? Owsianki, jaglanki, przeróżne kasze, strączkowe, warzywa, ryby i 2 porcje owoców dziennie ale tylko rano. 

 

Dzisiaj u mnie szybki lunch - chociaż nie tak szybki, jak zazwyczaj. 

Buraki - te niestety lubią długo się pichcić ale kocham je tak bardzo, że moga się same pogotować na wolnym ogniu przez dłuższy czas. 

Do tego kasza gryczana, świeżo posiekany imbir, natka pietruszki, sól, pieprz, sok z cytryny i wszystko skropione oliwą z oliwek.

 

Pyszne i pożywne, a przede wszystkim zdrowe i bezglutenowe :-)

Smacznego!

 

ps. I trzymajcie za mnie kciuki za powrót do lepszego odżywiania. 

 

 

Please reload

Ostatnie posty

April 20, 2019

January 24, 2019

January 10, 2019

November 30, 2018

Please reload

Dołącz do grona moich Subskrybentów!