© 2017 CRAZYWOMENGOHEALTHY by Aleksandra Gelo-Piesta

Warszawa/mazowieckie 

info@crazywomengohealthy.pl      kom. +48 605 616 387  

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Ikona społeczna

BLOG

Zapraszam Cię do mojego świata pełnego pasji, wewnętrznej transformacji, wzlotów i upadków w roli mamy, żony, coacha
oraz trenera biznesu i rozwoju osobistego. 

Subiektywnie i kobieco o tym, co jest najważniejsze i najbardziej wartościowe dla mnie. 

Mam nadzieję i jednocześnie "ukryty" cel, że znajdziesz tu inspirację, motywację i być może odrobinę siebie. 

Jeśli spodoba Ci się to, co tutaj przeczytasz - daj mi o tym znać
i podziel się z innymi kobietami. 

April 20, 2019

Smalec lubiłam od zawsze. Najbardziej smakował mi na weselach albo w swojskich knajpach, gdzie podawany jest na zabicie pierwszego głodu. Taka kromka dobrego razowca, posmarowana smalczykiem, do tego gruboziarnista sól, ogórek kiszony... hmmm to było coś! 

Jednak od kie...

April 20, 2019

Ulala! Dawno nic tu nie pisałam! Nawet nie wiem, kiedy zleciał tej czas... 

No ale nie będę się rozpisywać o tym, jak to intensywny mam czas. Po prostu przejdę od razu do konkretów. Czyli pasztetu ;-) 

Kolejne święta i kolejny pasztet wjedzie na wielkanocny stół. Tym raz...

February 17, 2019

Wiem, że granola z kaszy gryczanej już była  na moim blogu. Ale po kilku razach przygotowywania jej, jestem w tym lepsza ;-) a i przepis wypracowałam smaczniejszy. Więc dzielę się z Wami :-) 

Składniki: 

500g kaszy gryczanej (u mnie palona) 

2 duże banany 

150-200g daktyli...

January 24, 2019

Szakszuka (Shakshuka) w dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan. I ja uwielbiam ten wielki bałagan ;-) To tradycyjne danie w kuchni tunezyjskiej składa się z cebuli, pomidorów, papryki i jajek i po delikatnej modyfikacji zadowoli takiego veganfreak'a jak ja, ale t...

January 10, 2019

Nie ma nic lepszego w mroźny dzień niż rozgrzewająca zupa. 

Zimową porą najbardziej lubie te w postaci kremów, szczególnie, że ich kolory dodają mocy!

Taką własnie, piękną soczyście pomarańczową zupą jest krem z marchwiowo-batatowy. Spróbuj, a chociaż na chwilę poczujesz...

January 8, 2019

Aaaaaaaa! Jakie to jest pyyyyyszne!!! 

Wpadłam na to przypadkiem, bo moje dzieci zbuntowały się przeciwko jaglance, która prawie była już gotowa na sobotnie śniadanie... Miałam już gotującą się na palniku kaszę, kiedy usłyszałam sprzeciw. 

No więc musiałam coś wykombinow...

December 24, 2018

Gdybym miała wymienić jedną potrawę, bez której nie mogłabym się obejść na Wigilii, to zdecydowanie wskazałabym pierogi. 

Tylko co zrobić, kiedy unika się glutenu, a u rodziców będzie go pełno? 

Zrobić swoje bezglutenowe :-) 

Naszło mnie na pierogi z mąki gryczanej z ziel...

December 22, 2018

Jak co roku, w okresie przedświątecznym w social mediach królują zdjęcia pierniczków. Im bardziej kolorowe, udekorowane tym lepsze. Ja w tym roku jestem w lekkim niedoczasie ale już nadrabiam i wrzucam dla Was przepisy moich świątecznych potraw :-)

Do tej pory nie miała...

November 30, 2018

Jakiś czas temu zostałam zaproszona do wspierania wyjątkowych targów Ekocuda jako partner wydarzenia. Z racji, że jestem mega fanką naturalnych kosmetyków i chętnie mówię o rzeczach, produktach, w które sama wierzę - z przyjemnością przyjęłam propozycję. 

W dniach...

October 16, 2018

Na wstępie od razu uprzedzam, że nie jestem lekarzem, dietetykiem ani specjalistą ds. żywności, a już tym bardziej naukowcem. 

Wszystko czym się tutaj dzielę, to moja wiedza zebrana metodą poszukiwań i własnej dociekliwości. Moim doświadczeniem i naturą empiryka - zasto...

Please reload